Deurtelefoon

Deurtelefoon
 
De deurtelefoon of ook wel deurintercom of parlofoon genoemd wordt vaak gebruikt als extra beveiliging of comfort van uw woning of bedrijf. U wenst toch ook te weten wie er aanbelt? Meestal worden deurtelefoons geplaatst in appartementen of bedrijven waarbij het niet makkelijk is om de bezoeker aan uw voordeur te zien. Voordat u deze bezoeker toegang verleent kan u via de deurtelefoon te weten komen of u deze vertrouwt of herkent. Ook voor bedrijven zorgt een deurtelefoon voor een professionele ontvangst wanneer meerdere bedrijven eenzelfde toegansdeur hebben die centraal afgesloten is.
 
Met een draadloze deurtelefoon kunt u vanuit elke locatie in en rond uw woning (tot een bepaalde afstand) praten met de bezoeker die voor uw deur staat en wanneer uw voordeur voorzien is van een elektrische deuropener dan kunt u zelf uw voordeur op afstand openen.
 
De deurtelefonie of deurtelefoonsystemen voor hooggebouwen hebben naast de standaardfuncties zoals deurontgrendeling en trappenhuisverlichting ook nog andere extra functies zoals een dubbele deurontgrendeling van deur hoofdingang gebouw en eigen deur appartement.
 
De deurtelefoon is ook zeer handig met mensen die slecht te been zijn zoals bij oudere mensen, gehandicapten, slechtzienden of blinden die dan van op afstand de bezoeker toegang kunnen verlenen tot de woning. Het is voor deze mensen meestal ook mogelijk om een provindiale tegemoetkoming aan te vragen via het ziekenfonds, OCMW of dienstencentrum voor de installatie van een deurtelefoon.
 
Met bepaalde deurtelefoons is het ook mogelijk om deze mee aan te sluiten op de telefooncentrale van het bedrijf waarmee u dan ook een automatische doorschakeling kan instellen wanneer er niemand aanwezig is aan de receptie of de ontvangstbalie. U kan hierdoor de deuroproepen beantwoorden vanop eender welk vast of draagbaar toestel.
 
Video deurtelefoon videofoonEr zijn ook deurtelefoons op de markt met ingebouwde video (videofoon) functionaliteit waarmee de persoon aan de voordeur op het scherm verschijnt. Voor personen die slechthorend of doof zijn is dit de veiligste oplossing.
 
Sommige deurbellen hebben ook een voorziening om de kamertemperatuur af te lezen en er zijn ook toestellen die voorzien zijn van een postmelder. Deze laten u weten wanneer er post in de brievenbus ligt.