Koperen deurbel

koperen deurbel
 
De echte koperen deurbel of trekbel met klepel geeft een zeer mooi geluid en is ook duidelijk hoorbaar voor de bewoner dat er een bezoeker voor de deur staat. Het voordeel van koper is dat dit uiterst duurzaam is, het heeft een exclusieve uitstraling. Een koperen deurbel wordt zowel geplaatst bij nieuwbouw als bij een gerenoveerde woning.
 
Wenst u uw koperen deurbel of koperen deurknop mooi te houden dan maakt u gebruik van koperpoets.
 
Naast de koperen trekbel kan u ook kiezen voor een koperen belknop die electronisch wordt aangesloten. De koperen deurbel geeft ook een zeer mooie uitstraling aan de deur en de woning die tegenwoordig ook in zeer mooie design modellen te verkrijgen zijn.
 
 
 
Wist u dat koperen belknoppen en deurkloppers u beschermen tegen het mexicaans griepvirus?

Iedereen weet dat het mexicaans griepvirus zeer besmettelijk is. Het griep virus wordt overgredragen door hoesten, praten met mekaar en ook mekaar een hand geven. Maar ook via indirect contact zoals een deurklink of belknoppen of deurkloppers of telefoon) of via de airconditioning kan het griepvirus zich verspreiden.
 
In de universiteit van Southampton hebben onderzoekers vorig jaar aangetoond dat koper de verspreiding van influenza A kan afremmen. Volgens de onderzoekers zou het gebruik van koper op deurklinken, belknoppen, deurkloppers en andere dingen die vaak aangeraakt worden in de gezondheidszorg moeten worden gestimuleerd om zo een snelle verspreiding van het virus af te remmen.
 
Er zijn testen gedaan op 2.000.000 plaatjes van koper en roestvrij staal en daaruit is het volgende gebleken :
  • Bij RVS (roestvrij staal) : na 6 uur ziet men een afname van het aantal virussen tot 1.000.000. En na 24 uur zag men een afname tot 500.000 virusdeeltjes.
  • Bij koper: zag men na 1 uur al een afname van het aantal virussen tot 500.000. En na 6 uur een afname tot 500 virusdeeltjes.
Koperen deurbellenHet is dus zeer verstandig als we terug meer koper zouden gebruiken voor onze trapleuning, deurklinken, deurbelknoppen of deurkloppers.
 
 
Koperen belknop